IRIS Kindcentrum Morgenster biedt peuteropvang (POV) aan, voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 

Openingstijden
POV Morgenster is open van maandag tot en met donderdag, van 8.15 tot 12.15 uur. Je kunt kiezen voor opvang op de maandag- en woensdagochtend, óf op de dinsdag- en donderdagochtend. Heeft jouw kind een VVE-indicatie? Dan mag hij of zij alle vier de ochtenden naar de peuteropvang. In de 12 schoolvakantieweken is er geen peuteropvang.

Leuke activiteiten

Bij de peuteropvang doen we samen allerlei uitdagende activiteiten, altijd rondom een bepaald thema. Dit is voor de kinderen herkenbaar en interessant, en ze leren er op een leuke manier enorm veel van. Het thema kan bijvoorbeeld zijn: zomer. Dan bekijken we boekjes over de zomer, praten we over de vakantie, zingen we vrolijke liedjes, knutselen we fraaie zomertaferelen en bakken we zomerzoete taartjes in de zandbak. Hierna komt er weer een ander thema, en doen we weer andere gezellige dingen. Telkens weer spelen we in op de nieuwsgierigheid en interesses van jouw kind. Zo dagen we jouw kind uit in zijn of haar ontwikkeling.

Lekker vrij spelen
Natuurlijk is er ook volop ruimte voor vrij spel. Bij de peuteropvang ligt uiteenlopend speelgoed, en er zijn ook materialen die eigenlijk niet bedoeld zijn om mee te spelen, maar die de kinderen wel enorm stimuleren in hun fantasie en creativiteit. Denk aan wasknijpers, kastanjes, kartonnen dozen en zachte dekens. Wij laten je kind er lekker zijn of haar gang mee gaan, en ondertussen observeren we. We bekijken wat jouw kind interessant vindt, en hoe we kunnen voortborduren op die interesse. Spelen is immers leren, vinden wij. En leren is spelen. Door vrij spel heeft je kind het leuk, gaat hij of zij ergens helemaal in op, en is de deur geopend naar ontwikkeling.

De omgeving verkennen
IKC Morgenster is omgeven door veel groen, het naastgelegen park en de speelweide bieden volop mogelijkheden voor buitenplezier. Naar buiten gaan, doen we dan ook elke opvangochtend. Peuters genieten van voldoende ruimte om vrij te bewegen, waarbij we leuke activiteiten met ze ondernemen. Het is heerlijk om samen elke dag even een frisse neus te halen en te genieten van het seizoen.

VVE-indicatie
Heeft een kind een (grote kans op een) onderwijsachterstand? Dan kan het consultatiebureau een VVE-indicatie afgeven waardoor een kind vier ochtenden in de week naar de peuteropvang kan. Omdat onze peuteropvang VVE-gecertificeerd is, krijgt je kind (met of zonder VVE-indicatie) volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.

Kiezen voor IKC Morgenster

Daarom opvang bij ons

Wij zien elke kinderfase als een prachtige periode, waarin iemand mag groeien, beleven en ontdekken. Het thuisgevoel dat kinderen bij ons ervaren, is hiervoor een stevige basis. Op de website van IRIS Opvang lees je er meer over.

Lekker naar buiten
Bij IRIS Kindcentrum Morgenster is er een goede samenwerking tussen de opvang en het onderwijs. Dat is voor de kinderen heel prettig. Ook hebben we een gymzaal, mooi plein en een groot park bij de locatie, waar we vaak activiteiten doen. We motiveren het buitenspelen. De deur staat open zodra het kan.

Kom je een keer bij ons kijken?